Китай помага за въоръжаването на Русия с хеликоптери, безпилотни самолети и метали,

...
Китай помага за въоръжаването на Русия с хеликоптери, безпилотни самолети и метали,
Коментари Харесай

Китай доставя на Русия хеликоптери и дронове

Китай помага за въоръжаването на Русия с хеликоптери, безпилотни самолети и метали, написа английският в. " Телеграф ", като се базира на резултатите от свое следствие.

Според изданието руски фирми са получили десетки хиляди китайски доставки от началото на войната в Украйна. Китайската страна е доставила на Русия хеликоптери, безпилотни летателни апарати, оптични мерници и важни метали, употребявани в отбранителната индустрия.

Фирми, участващи в производството на ракетни комплекси, бронирани машини и стратегически бомбардировачи, са получили десетки хиляди доставки от Китай от началото на нашествието в Украйна до първото тримесечие на тази година. Това се случва в миг, когато Китай, който упорства, че остава безпристрастен, се пробва да се нарежда като основен медиатор в договарянията, целящи преустановяване на спора, отбелязва " Телеграф ".

Търговията между Китай и Русия се чака да надвиши през тази година 200 милиарда $, което е нов рекорден индикатор, макар че китайският експорт за други страни доста понижа. В същото време износът на артикули с евентуална военна приложимост се е нараснал повече от три пъти през годината, завършила през юни тази година, спрямо миналата, сочи разбор на Обсерваторията за икономическа трудност.

Като стоки с допустимо двойно предопределение се класифицират такива, които може да бъдат употребявани и за цивилен цели. Това разрешава на Китай да заобикаля интернационалните наказания, отбелязва " Телеграф ", като показва, че поддръжката на Пекин помага на Русия да се оправи със глобите, което слага под въпрос успеваемостта на основна част от акцията на Запада срещу Москва, целяща да затрудни съветската стопанска система.

Според данни, събрани от организацията  " Молфар глоубъл ", китайската компания " Шантоу Хонху пластикс "  е изпратила 1000 безпилотни летателни апарата в Русия през двата месеца преди войната. На уеб страницата си и в обществените медии тя се показва като " търговец на едро на детски играчки ". Дроновете обаче са изпратени на съветската компания " Самсон ", която също се разказва като търговец на едро на игри и играчки и наподобява е фиктивна компания, като съгласно обществения указател на фирмите разполага единствено с 10 000 рубли капитал.

Само четири дни след експлоадирането на войната в Украйна китайската компания  " Хемс 999 "  е доставила два хеликоптера. Друга китайска компания, " Тянцзин хуажун авиейшън ", е трансферирала четири хеликоптера " Еърбъс " на Русия след началото на войната. Всички те са получени от съветската компания " Урал Хеликоптер ", чийто главен клиент е съветската Национална армия, която е разположила свои сили в Украйна и е ръководена от Виктор Золотов, дълготраен бодигард на съветския президент Владимир Путин.

Китайски компании са изпратили и оптични мерници на повече от 50 съветски компании от началото на 2022 година до първото тримесечие на тази година. Вносът на тези артикули съвсем се е удвоил през миналата година, достигайки 2,5 млн. $. По документи те ще се употребяват за " лов ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР